Ten wspaniały przepis odkryłam w pierwszy dzień Świąt podczas kolacji u Znajomych. Jak dla mnie jest fenomenalny, a do tego wyjątkowo prosty w przygotowaniu.
Śledzie wymoczyć, pokroić i ułożyć na talerzu. Skropić obficie sokiem z cytryny i posypać odrobiną cukru i pieprzu. Posmarować musztardą i zostawić na godzinę. Po tym czasie włożyć śledzie do słoika i zalać oliwą. W ten sposób przygotowane śledzie można przechowywać nawet 3 tygodnie.
Śledzie wymoczyć, pokroić i ułożyć na talerzu. Skropić obficie sokiem z cytryny i posypać odrobiną cukru i pieprzu. Posmarować musztardą i zostawić na godzinę. Po tym czasie włożyć śledzie do słoika i zalać oliwą. W ten sposób przygotowane śledzie można przechowywać nawet 3 tygodnie.
Przepis rzeczywiście prosty. Uwielbiam śledzie, więc wypróbuję :) Dziękuję !
OdpowiedzUsuńśledzie zawsze moczę w wodzie z octem - później są kruche i pyszne :)
OdpowiedzUsuń