poniedziałek, 28 października 2013

Opieńki z patelni

Bezapelacyjnie numer jeden wśród grzybów dla naszych podniebień - urzekły nas już rok temu, gdy zaserwował nam je przyjaciel moich Rodziców. Mamy to szczęście, że dzięki niemu nie dość, że często trafia nam się dziczyzna, to jeszcze zdarzają się takie perełki jak opieńki! W ten weekend zostaliśmy obdarowani sporą ich porcją.



Nie ma lepszego sposobu na opieńki niż ten, który zaprezentuję poniżej:

Potrzebujemy:

opieńki
mąkę
masło klarowane
przyprawę a'la vegeta, jarzynka
maggi



Opieńki obtaczamy w mące i wrzucamy na bardzo rozgrzane masło. Smażymy aż do lekkiego zrumienienia - na sam koniec dodajemy szczyptę vegety i kilka kropel maggi. Energicznie potrząsamy patelnią, aby wszystko dokładnie się wymieszało. 

Niebo!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...