Choć na ich gotowość Wasz przebudzony żołądek musi poczekać około 12-15 minut - warto poczekać!
Nas naszło na ciepłe śniadanie w minioną niedzielę, po zmianie czasu...kiedy wszystko wokoło dezorientowało...A zwłaszcza godzina :)
Składniki:
2 jajka
kilka plastrów szynki
sól
pieprz
ser żółty
kokilki
+ nasza ulubiona kanapka i dodatki warzywne ( tu już wedle uznania )
Piekarnik rozgrzewamy do 150C. Kokilki wykładamy szynką i wbijamy jajko. Solimy, doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem. Wstawiamy na 10 minut do nagrzanego piekarnika. Na ostatnie 2 minuty posypujemy startym żółtym serem. Dużo zależy od naszego piekarnika - jajka powinny być lekko ścięte - ale z płynnym środkiem. Warto zatem monitorować czas i w razie potrzeby wyjąć je wcześniej lub potrzymać dłużej.
Pyyyycha!
I nabrałam ochoty na jajka, a w lodówce dietetyczne pustki ;-)
OdpowiedzUsuń