niedziela, 5 stycznia 2014

Tatar ze śledzia

To doskonała przystawka lub danie na zimno, wymagające jednak dobrania składników najwyższej jakości. Można je serwować na talerzu dla każdego osobno lub podać na przykład na kromkach okrągłego chleba, tak jak ja to zrobiłam. Wygląda wyśmienicie.  


Składniki: 

4 filety matias
ogórki kiszone lub konserwowe ( jeśli kiszone - nie mogą być zbyt kwaśne )
kilka grzybków konserwowych
papryka konserwowa
czerwona cebulka
kilka czarnych oliwek ( można pominąć )
pieprz
musztarda francuska ( ta z gorczycą ) - ok. 1 łyżeczki
oliwa - ok. 1 łyżki
natka pietruszki

Wszystkie składniki bardzo drobno siekamy i mieszamy. Dodajemy pieprz do smaku, oraz musztardę wymieszaną z oliwą. Smacznego!





1 komentarz:

  1. Robiłam tylko z łososia i kusi mnie taki ze śledzia. Chyba nie mam co się dłużej zastanawiać - Twój pięknie podany :) !

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...