środa, 6 listopada 2013

Szynka w pomarańczowej glazurze

W toku testowania Lidlowych przepisów, w ten weekend postanowiłam zdać się na Pascal'a. Tym razem padło na szynkę w glazurze podaną z ziemniakami. Danie okazało się ciekawe w smaku - choć szynka, jak to szynka - w moim przypadku wyszła nieco sucha. Myślę, że dużo zależy tu od mięsa - gdyby może zastosować szynkę "kulkę"- łatwiej byłoby "zamknąć" smak i soki w środku. U mnie kawałek mięsa był przekrojony w poprzek - stąd pewnie ostatecznie mięso wyschło znacząco. Ale glazura - wspaniała. Lubimy z Mężem słodkie, owocowe dodatki do mięs - więc i te pomarańczowe nuty bardzo przypadły nam do gustu.

Dla chętnych przepis TUTAJ .


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...