niedziela, 11 sierpnia 2013

Roladki z indyka owinięte cukinią, faszerowane szynką parmeńską, fetą i suszonymi pomidorami

Czas na prezentację jutrzejszego lunchu dla męża. Przygotowanie zajmuje zaledwie kilkanaście minut - a zapachowi ciężko się oprzeć. Oto przepis na szybki, ciekawy obiad - bardzo prosty i mam nadzieję smaczny.



Potrzebujemy:

2 sznycle z indyka
plaster szybki parmeńskiej
2 paski fety
1 duży pomidor suszony z oliwy
1 paprykę
2 plastry cukinii cięte po długości
garść posiekanej cukinii
+ ziemniaczki

Sznycle lekko rozbijamy, nacieramy solą i pieprzem, kładziemy na każdym z nich pół plastra szynki, pół pomidora i fetę. Zawijamy boki do środka, zwijamy całość w rulonik i spinamy wykałaczką - smażymy na patelni na dowolnym oleju roślinnym.



Plastry cukinii posypujemy przyprawą do grillowanych warzyw i grillujemy. Posiekaną paprykę i cukinię podsmażamy na maśle. Doprawiamy solą i przyprawą do warzyw lub ulubionymi ziołami. 


Mięso zdejmujemy z patelni, gdy mamy pewność, że roladki upiekły się w środku. Na tę samą patelnię wrzucamy ugotowane ziemniaczki, aby się zarumieniły. 

I mamy gotowy lunch:

 

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...