czwartek, 13 listopada 2014

Puree z zielonego groszku

Doskonałe do mięs, ryb...delikatne, po prostu pyszne! U nas podane było z kotlecikami z łososia, na które przepis już wkrótce. Groszkowe puree przypadło mi do gustu na tyle, że zabieram je do pracy razem z porcją kaszy kuskus. Jego przygotowanie jest proste i zajmuje tyle co ugotowanie ziemniaków na obiad. Skusicie się? A zapomniałabym dodać - ma boski kolor! Szczególnie może przykuć uwagę dzieci - w końcu Shrek  jest nadal znany! :) 



Składniki:

- opakowanie mrożonego groszku
- 2 duże ziemniaki
- łyżka masła
- 2 łyżki śmietany
- sól, pieprz, szczypta gałki muszkatołowej  

Ziemniaki obieramy i gotujemy około 10 minut, po tym czasie dodajemy groszek i gotujemy kolejne 10-15 minut. Odcedzamy, dodajemy masło, śmietanę, doprawiamy do smaku. Blendujemy na gładką masę i gotowe! 


1 komentarz:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...