sobota, 15 listopada 2014

Kotleciki z łososia z dodatkiem kuskusu

Mielone z łososia, burgery z łososia, kotlety z łososia - jak kto woli. Jak zwał tak zwał - niezmienne jest jedno - smak - urzekło mnie to danie. W zeszłym roku odkryłam mielone rybne i już tamte miały u mnie dużego plusa - te są fantastyczne! A ich przygotowanie nie wymaga więcej czasu niż przyrządzenie zwykłych mielonych.



Składniki:

350g łososia
1 cebula
ząbek czosnku
pół szklanki ugotowanej kaszy kuskus
kilka suszonych pomidorów
łyżka musztardy
garść natki pietruszki
sól, pieprz, papryka słodka/ostra

Łososia siekamy w drobną kostkę. Drobno posiekaną cebulę szklimy na odrobinie oliwy z oliwek, pod koniec dodajemy posiekany czosnek. Dodajemy do łososia razem z kaszą kuskus i pokrojonymi suszonymi pomidorami. Doprawiamy solą, pieprzem, papryką oraz łyżką musztardy i pietruszką. Wyrabiamy masę i formujemy kotleciki, które smażymy na dobrze rozgrzanej oliwie z oliwek.






2 komentarze:

  1. pięknie wyglądają. uwielbiam łososia pod każdą postacią i z pewnością spróbuję wyczarować takie kotleciki :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...